maanantai 13. tammikuuta 2020

Kinkku Huoneenlämpöön Ennen Paistoa

Kuinka kauan joulukinkku voi olla huoneenlämmössä ennen

Joulukinkun paisto - Atria

  1. Kinkun sulatus - HK fi
  2. Joulukinkun sulatus Meillä kotona
  3. Joulukinkun paisto-ohjeet - kinkun paistoaika, kuorrutus
  4. Joulukinkun sulattaminen - Atria

Kauan kinkku huoneenlämmössä? Keskustelu Kaksplus

Kinkku Huoneenlämpöön Ennen Paistoa

Miten kauan pidätte kinkkua huoneenlämmössä ennen paistamista?

Kinkku Huoneenlämpöön Ennen Paistoa

Kinkun sulattaminen kestää isojen kinkkujen kohdalla viitisen vuorokautta, pienemmät sulavat kolmessa vuorokaudessa. Tässä vaiheessa on viimeistään tehtävä päätös, paistopussi vai ei. Lämpömittari asetetaan aina kinkun paksuimpaan kohtaan luuta vältellen. Reilun kymmenen kilon kinkun voi siis ottaa huoneenlämpöön jo aamupäivällä, mikäli sen aikoo laittaa yöksi. Ota kinkku ajoissa huoneenlämpöön ennen paistamista. Kinkun lämpeneminen 8-10-asteiseksi kestää noin tunnin per kilo, eli 12 kilon perinteisen joulukinkun saa ottaa aamulla huoneenlämpöön, mikäli aikoo laittaa sen yöksi uuniin. Muista ottaa kinkku sulamaan hyvissä ajoin ennen paistamista, ensin pakkasesta jääkaappiin ja edelleen jääkaapista huoneenlämpöön n. 5 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan on hyvä olla noin +10 astetta ennen paistamista. Myös tuoresuolattu kinkku nostetaan huoneenlämpöön ennen paistoa. Ota kinkku jääkaapista huoneenlämpöön lämpenemään hyvissä ajoin ennen paistoa …. Noin kuuden kilon kinkku sulaa 2-3 vuorokaudessa. Työnnä mittari kinkun paksuimpaan kohtaan päältäpäin, mutta älä anna sen koskettaa luuta. Huuhtele kinkku nopeasti tai pyyhi sen pinta kostealla paperilla. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistoa. Tuoresuolattu kinkku kannattaa nostaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistoa. Uuniin laitettaessa kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 °C. Kinkku on paras sulattaa hiljalleen jääkaapissa. Sisälämpötila täytyy olla ainakin kymmenen astetta, ennen kuin lihaa kannattaa alkaa paistamaan.

Vaikeaa paisto ei ole ja kaikki onnistuvat, kun mielessä on nämä: täysin sulanut kinkku, toimiva paistomittari ja matala lämpö. Kinkun sopiva sisälämpötila kypsennyksen alkaessa on +4 - +10 astetta. Nosta kinkku huoneenlämpöön muutamia tunteja ennen paistoa. Aikaa tähän kuluu noin tunti per kilo. Huoneenlämpöön ennen paistamista Ennen paistamista kinkku otetaan huoneenlämpöön. Kinkku myös sulaa epätasaisesti ja jää helposti sisältä jäiseksi. Noin kuuden kilon kinkku sulaa jääkaapissa 2—3 vuorokaudessa. Tämän vuoksi lihalämpömittari kannattaa laittaa kinkkuun jo tässä vaiheessa. Ota kinkku huoneenlämpöön ja työnnä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan. Ota kinkku huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Näin kinkun ja uunin välistä lämpötilaeroa saadaan vähän tasoitettua, ja kinkku paistuu tasaisemmin ja pysyy mehukkaampana.

Tämä sen vuoksi, että kinkun sisälämpötila ehtii kohota ja paistuminen tapahtuu tasaisesti. Ennen paistamista nostetaan kinkku hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Iso kinkku nostetaan jopa 6 tuntia ennen paistamista ja pienempi 2-3 tuntia ennen. Varmista ettei mittari osu mahdolliseen luuhun. Huom! Luullinen kinkku sulaa hitaammin kuin luuton, sillä luu varaa itseensä kylmää ja pitää kinkun pidempään jäisenä. Kun kinkku on saanut sulaa rauhassa jääkaapissa, sen tulisi antaa olla huoneenlämmössä, kunnes sisälämpötila on 8-10 astetta. Kun kinkun paistamisen aloittaa sisälämpötilan olleessa vähintään +10 astetta, kinkusta irtoaa vähemmän lihasnestettä, lopputulos on mehevämpi ja paistotulos tasaisempi. Sisälämpötilan voi varmistaa vielä kinkkuun painetusta paistomittarista ennen kinkun laittamista uuniin. Sula kinkku otetaan kylmästä huoneenlämpöön noin vuorokautta ennen paistoa ja sen annetaan lämmetä hitaasti kylmässä vedessä ennen paistoa. Paista kinkku silava- eli kamarapuoli alaspäin folioon käärittynä niin, että foliopaperien reunat on vedetty ylös suppuun siten. En muista mikä aste pitää olla kun en ole pitkään aikaan paistanu. Kinkkua ei kannata sulattaa huoneenlämmössä, sillä sulava pakaste muuttuu huoneenlämmössä nopeasti pöpöjen kasvualustaksi. Ota kinkku jääkaapista huoneenlämpöön ennen paistoa. Jos säilytät kinkkua huoneenlämmössä, bakteerit lisääntyvät siinä nopeasti. Tämä voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen."[/QUOTE] Niin, kun kinkku on jo sula:headwall: Mutta jäisenä sen voi ottaa aivan hyvin huoneenlämpöön sulamaan ilman. Suoraan jääkaapista – tai varsinkaan pakastimesta – ei kinkkua saa uuniin laittaa. Laita kinkku paistopussiin kamarapuoli ylöspäin ja sulje pussin suu pakkauksessa mukana tulleella sulkijalla. Leikkaa pussin yläkulmasta nurkka pois, …. Näillä ohjeilla onnistut varmasti. 1. Kinkku on otettava kylmästä riittävän ajoissa huoneenlämpöön. Suoraan jääkaapista – tai varsinkaan pakastimesta – ei kinkkua saa …. Ennen kinkuin paistamista tulee muistaa ottaa kinkku ajoissa huoneenlämpöön. Kinkun tulisi antaa olla huoneenlämmössä, kunnes sisälämpötila on 8-10 astetta. Ota sulanut kinkku muutamaksi tunniksi huoneenlämpöön ennen paistoa, jotta sen pinta ehtii lämmetä. Huuhdo kinkku kylmällä vedellä ja kuivaa pinta talouspaperilla. Pane kinkku paistopussiin ja nosta uunipannulle nahkapuoli ylöspäin. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön noin 3–5 tuntia ennen sen paistamista. Alkupaistossa uuni 120-125 asteeseen, ja kinkku ulos kun sisälämpötila on tuossa 77 asteen kieppeillä (itse tykkään kypsemmästä, mittarin hälytys 82 C.). Pidä huoli, että paistoalustalla on hieman vettä (1 desilitra) paistoa aloitettaessa, vettä ei yleensä tarvitse lisätä, koska kinkku normaalisti itkee silkasta ilostaan paistaessa. Kinkun sopiva sisälämpötila on noin + 10 astetta ennen uuniin laittoa. Eli 7kg kinkku on siis 8 tuntia uunissa, 6 kg 7 tuntia jne. Kinkku on valmista kun lämpötila on noin 72 astetta, silloin kinkku on mehevä. Jos tahtoo ylikypsän niin sitten paistoaika hieman pidemmäksi ja sisälämpötila lähemmäs. Siirrä jäinen kinkku jääkaappiin 3 vuorokautta ennen valmistusta. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistoa. Mehevimmän lopputuloksen saa, kun kinkun sisälämpö on noin + 10 astetta uuniin laitettaessa. Jääkaappilämpöinen kinkku huoneenlämpöön pari-kolme tuntia ennen paistoa. Ota kinkku huoneenlämpöön jo ennen paistoa ja aseta siihen lämpömittari. Optimaalinen lämpötila ennen paistoa on 10-15 astetta. Sulata jäinen joulukinkku jääkaapissa ennen paistoa. Juuri ennen paistoa voit ottaa kinkun hetkeksi huoneenlämpöön, mutta korkeintaan muutamaksi tunniksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti